Jag tänkte ta upp ett ämne som jag tycker är viktigt inte bara nu för att det drabbat oss själva utan i sin helhet hur man från samhället ser på sjuka människors situation.
Varför göra saker mer krångliga än dom är?  Varför lägga resurserna på oviktiga saker som hur man går till väga med att skriva under ett dokument när man kan lägga resurserna på allvarligt bidragsfusk fast det är väl vad fsk tror att alla sjuka lider av just en drift att fuska.
Nu tror jag helt och fullt att det finns människor som fuskar åt sig med det gäller verkligen inte bara sjuka människor utan i högsta grad politiker också som sitter och bestämmer vad våra skattepengar skall gå till.(Utbilda handläggarna på fsk det är ett tips)
 Lägg resurserna på rätt saker så kanske vi alla blir lyckligare.
Nu till vår händelse som i korthet nästan kan berättas som ett skämt men tyvärr var det allvar.
Min man får ett brev från fsk där det står att underskriften på hans dokument inte kunde godkännas då han var tvungen att hålla i penna och han skulle sen med hjälp av mig få till en underskrift. Jag hade skrivit hans namn genom mig och medsänt ett läkarintyg att han inte är kapabel att hålla i en penna och därför inte kan underteckna själv.

Nu fick vi trä pennan emellan hans fingrar och sen styrde jag pennan så det blev något på raden som mer ser ut som en teckning än en underskrift men allt för att fsk skall känna sig nöjd.Hand över pennan skulle det vara punkt slut...
För egen del kan jag tycka att deras resurser är felnavigerade då dom i samma brev också skriver att handläggningstiden är i bästa fall 4 månader lång.Kanske bättre att göra det som är viktigt i stället då....
Nu behöver min man mer hjälp just nu och om 4 månader är situationen en annan så vi får nog göra en ansökan i månaden hädanefter om vi skall ligga i fas. Dessa duktiga handläggare tycker också att alla läkarintyg, bedömnings handlingar skall vara dagsfärska men vad spelar det för roll om handläggningstiden är mer än 4 månader då är ju handlingarna gamla när beslutet tas.Jag hade hoppas att vår tid med denna sjukdom skall vara av en mer tillmötesgående art för annars har inte samhället skött sina åtaganden och då är inte det största brottet att jag skrev namnteckning genom mig själv det är ett som är säkert.
Nu är situationen jobbig som den är så jag hoppas verkligen att man skall slippa sånt här i fortsättningen./MG